Det er slut med at kæmpe med små klæbrige stykker tape, når stangens øjer skal bevikles. Tricket her gør det hele lidt nemmere.

Ideen fandt jeg på en af nettets utallige sider om stangbygning – men husker desværre ikke hvilken. Derfor må ophavsmanden leve uden den ros, han så rigeligt fortjener.

Jeg har aldrig været tilfreds med de kendte løsninger til at holde stangens øjer fast på klingen, når de skal bevikles. Teknikken her var lige i øjet, og efter at have testet den på et par stænger er jeg blevet rigtig glad for den flytbare elastik-holder. Fidusen ved den, frem for andre teknikker, er i mine øjne:

■ Den efterlader ikke rester af lim og sætter ingen mærker på klingen.

■ Det er let at justere øjets placering på klingen, hvis man ønsker det.

■ Det er meget let at fiksere begge ben på selv de mindste slangeøjer, mens man bevikler.

Elastikholderen består helt simpelt af en halv elastik, der er lagt dobbelt og trukket gennem en stump plastrør (en vatpind skåret op i stykker på 4-8 mm).

Når man skal bruge holderen, trækker man elastik-løkken ned over klingen og øjets fod og strammer løkken til. Derefter klippes de løse ender væk, så de ikke er i vejen under beviklingen. Når beviklingen har godt fast om øjet, er det en smal sag at trække elastikken gennem røret – eller klippe den over.

Det tager lidt tid at lave elastik-holderne – men også kun lidt. Jeg fyldte en pose med friske elastikholdere i toget på vej hjem fra arbejde, og der er rigeligt til en håndfuld stænger. Alternativt kan man jo lave en stak, mens man sidder foran fjernsynet.

For at lette arbejdet med at lave holderne, har jeg lavet en tråder af en stump enkelttrådet forfangswire, hvor den ene ende er limet fast i en dyvel. Når wiren kun er limet fast i den ene ende, skyldes det, at man skal kunne trække wiren fri af det loop, som elastikken danner, når den er trukket ind i røret.